START TURNLESSEN – MAATREGELEN

Beste gymnasten, ouders ,

Wij kijken er naar uit om jullie na de strenge Corona maatregelen terug een sportief turnjaar aan te bieden. Toch is een normale werking nog niet mogelijk.

Sporten in georganiseerd verband t.e.m. 50 personen is weer toegelaten. De club heeft dan ook de nodige maatregelen getroffen opdat veilig sporten mogelijk is. Gelieve onderstaande maatregelen door te nemen en toe te passen. Enkel zo kunnen we ervoor zorgen dat sporten mogelijk blijft.

Om aan de maatregelen te voldoen hebben we in samenwerking met andere clubs en zaalbeheerders het uurrooster herbekeken. We willen zoveel mogelijk gymnasten de kans geven om te turnen in een veilige omgeving. Daarom zien wij ons genoodzaakt enkele wijzigingen door te voeren in het uurrooster. De wijzigingen lopen tot eind december, maar kunnen verlengd worden afhankelijk van de situatie dan.

* Trampoline recrea: woensdag 16:00 – 18:00 (i.p.v. 17:00 – 19:00)
* Competitieploegen krijgen een aangepast uurrooster van hun hoofdmonitor
* Afhankelijk van het aantal inschrijvingen bestaat de mogelijkheid dat ook andere groepen tijdelijk veranderen in het uurrooster. We proberen dit zo beperkt mogelijk te houden.

Het dragen van een mondmasker is verplicht voor iedereen vanaf 12 jaar in alle zones van het gebouw waar geen sportactiviteit doorgaat (ingang, uitgang, toiletten). Tijdens het sporten zelf hoef je dus geen masker te dragen. Neem een papieren enveloppe met je naam op mee om je mondmasker tijdens de les op te bergen. Het dragen van een mondmasker is verplicht voor alle lesgevers gedurende de hele les.

Kom niet eerder dan 10 minuten voor de les aan. Er zal een aparte in- en uitgang worden voorzien zodat sportbubbels elkaar zo weinig mogelijk kruisen. Ouders mogen niet binnen in het sporthal en dragen een mondmasker bij het afzetten en ophalen van de kinderen is verplicht.

Signalisatie duidt aan waar de aangepaste ingang en uitgang zich bevinden.

Gymnasten en lesgevers ontsmetten regelmatig de handen o.a. bij het begin en einde van de les, na een toiletbezoek. De lesgever ontsmet na elke les het gebruikte toestel en het materiaal. Het delen van materiaal wordt zoveel mogelijk vermeden. De turnkring voorziet voldoende ontsmettingsmiddel. Je hoeft zelf dus niets mee te brengen.

Bij aanvang van de les neemt de hoofdlesgever van elke groep de aanwezigheden op.

Kleedkamers zijn niet open voor gebruik. Kleed je thuis om en laat waardevolle spullen thuis achter. Per lesgroep zal plaats worden voorzien om schoenen op te bergen. Probeer ook toiletbezoeken tijdens de lessen zoveel mogelijk te beperken.

De lessen zelf verlopen zo veel mogelijk contactloos. Geef of aanvaard geen zoen, knuffel, hand, schouderklopje of high five. Moet je hoesten of niezen, doe dat dan in een papieren zakdoekje of je elleboogplooi. Gooi daarna meteen je zakdoek weg in de vuilbak. Was nadien je handen met water en zeep. Droog ze af met een papieren doekje dat je weggooit in de vuilbak. Probeer je gezicht niet aan te raken.

Wie ziektesymptomen vertoont, blijft thuis. Ook als personen in je nabije omgeving zoals huisgenoten ziektesymptomen vertonen, blijf je thuis en neem je contact op met je huisarts.

Ook moeten we rekening houden met de kleurcodes die er gegeven worden aan de Europese landen. Natuurlijk kunnen we niet controleren wie waar op vakantie is geweest, maar we vertrouwen erop dat iedereen de bestaande richtlijnen ernstig neemt.

GROEN: na je reis mag je gewoon naar de les komen.

ORANJE: je dient na je reis een test af te nemen. Indien je besmet bent, neem je niet deel aan de lessen. Als er geen sprake is van besmetting dien je een medisch bewijs kunnen voorleggen.

ROOD: Je kan niet deelnemen aan de lessen tenzij je 14 dagen in quarantaine bent gegaan én een test hebt afgenomen. Deze dien je ook voor te leggen aan ons.

We wensen iedereen alvast een goede start van het nieuwe schooljaar toe en hopen jullie snel terug te zien in onze turnlessen.

Dit vind je misschien ook leuk...