Geen lessen meer tot de paasvakantie

Beste gymnasten en ouders,

Wij ademen gymnastiek, het is onze ontspanning, onze passie, onze dagelijkse activiteit. Maar de volksgezondheid gaat voorop!

Vlaams Minister van sport Ben Weyts kondigde vandaag aan om alle sportmanifestaties tot 31 maart op te schorten. De Gymnastiek Federatie annuleert als gevolg alle wedstrijden en bijeenkomsten.

De drie gemeentes van politiezone Kastze nemen maatregelen die verdergaan dan de huidige besluiten op verschillende niveaus en verbieden alle indoor evenementen tot en met 1 april. Wekelijkse trainingen kunnen wel blijven doorgaan, zo lang organisatoren en deelnemers hun gezond verstand gebruiken.

Wel wij panikeren niet, maar minimaliseren de feiten ook niet. We zijn realistisch en gebruiken ons gezond verstand. Natuurlijk willen wij de verspreiding van het Corona virus indammen, de epidemie vertragen en dus ook het aantal besmettingen zoveel mogelijk beperken. En daarom heeft het bestuur beslist dat alle lessen van Turnkring Excelsior Eppegem voorlopig opgeschort zullen worden tot aan de paasvakantie.

Een volgende evaluatie op het kabinet van minister Weyts is voorzien op 26 maart. Daarna verwachten wij opnieuw advies van de Gymnastiek Federatie. Indien er een federaal rampenplan wordt afgekondigd waarbij andere mogelijke strengere of bijkomende maatregelen worden opgelegd zullen wij deze uiteraard onmiddellijk opvolgen.

Wij wensen jullie in elk geval allemaal een heel goede gezondheid en hopen jullie terug te zien na de paasvakantie!

Dit vind je misschien ook leuk...